Една от големите звезди за тенис турнира в София - кореецът Хьон Чун, няма да играе пред българска публика в зала "Арена Армеец". Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия бе заявил участие, но отклони поканата заради контузията на стъпалото си, получена в Мелбърн.

Чун игра за място на финала на "Род Лейвър арена" срещу Роджър Федерер, но се отказа при 1:6, 2:5. Азиатецът повика физиотерапевт на корта и тогава пролича, че има превръзка. Оказана му бе помощ и той опита да продължи, но след като се увери, че не е пълноценен, стисна ръката на Маестрото.

Хьон Чун беше една от приятните изненади на първия за годината турнир от Големия шлем. Той елиминира братя Звереви, Новак Джокович и т.н. В края на миналата година стана №1 в надпреварата Next Gen в Милано. За таланта му се говори още преди това.

„Много съжалявам да обявя, че се налага да се оттегля от турнира в София. Очаквах с голямо нетърпение да се завърна отново в България и да играя пред невероятната българска публика. Кракът продължава да ме боли много, ще отнеме повече време да се възстановя“, заяви Хьон Чун.

„Съжаляваме, че Хьон Чун не може да бъде тук, но напълно разбираме, че ще възстановяването му ще отнеме време. Желаем му успех след фантастичните няколко месеца“, каза турнирният директор на "Диема Екстра София оупън" Пол Макнами.

Отсъствието на Чун е удар за организаторите. То идва след лошата вест за болките рамото на Григор Димитров. По думите на мениджъра му Георги Стоименов, шансовете на първата ни ракета да играе в София са 50:50. 

Димитров лично обяви новината на пресконференция в събота. В неделя вечерта той се завърна в Монте Карло, където се подлага на процедури за възстановяване в очакване на решението на лекарите.