Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс разказа, че баща му страда от болестта на Алцхаймер и че той също се страхува, че може да се разболее, съобщава "Дейли телеграф".

92-годишният родител на милиардера е в напреднал стадий на дегенеративното заболяване. Самият Бил Гейтс е създал фонд, който да търси лечение за болестта.

62-годишният бизнесмен е дал 100 млн. долара за изследвания за лечение на алцхаймер, след като баща му бил диагностициран. Той признава, че се притеснява докога собственият му мозък ще остане незасегнат.

"Все повече хора се разболяват от болестта, тя е трагедия", казва Бил Гейтс пред NBC. Той обяснява, че вярва, че ако се намерят правилните ресурси, болестта може да бъде лечима.

Бил Гейтс отбелязва, че се страхува от болестта и добавя: "Искам мозъкът ми да се съхрани колкото е възможно по-дълго."

"Работата ми от гледна точка на интелектуално стимулиране, научаване на нови неща, срещи със супер умни хора е почти идеална за упражняването на мозъка", отчита милиардерът.

Признанията Бил Гейтс направи пред водещата на NBC Мария Шрайвър, бившата жена на Арнолд Шварценегер. Нейният баща Сарджън Шрайвър е починал от алцхаймер. 

"Ти имаше баща и аз имам баща, засегнати от болестта", отбеляза той.

Бил Гейтс разказа, че едно от нещата, над които се работи, е кога всъщност започва болестта? Кога трябва да започнеш да лекуваш някого, за да избегне той въобще да се разболее от алцхаймер?

Като млад Бил Гейтс е имал доста обтегнати отношения с Бил Гейтс-старши, но по-късно започва да го приема като пример и се доверява и разчита на баща си.