Юношеският национален отбор на България до 19 години отпадна от европейските финали в Унгария без актив - с нула точки и голова разлика 0:5. В последния си мач тимът на селекционера Александър Димитров загуби с 0:1 от Сърбия на стадион "Перуц" в град Папа. Поражението отново дойде в последната минута - както и срещу Украйна в предишния двубой.

Така от групата ни Германия и Сърбия продължават на полуфиналите, а украинците ще играят на световно за младежи в Нова Зеландия догодина.

Срещу "плавите" нашият тим изигра най-слабият си мач на европейското досега, но въпреки това можеше да стигне поне до точка. "Репрезентацията" доминира през първото полувреме, като вратарят Александър Любенов спаси няколко чисти положения. След почивката "лъвчетата" изравниха играта и на свой ред създадоха главоболия на противника - добро положение изтърва Георги Минчев с глава.

В заключителните минути мачът стана отворен и двуостър, и двата отбора рискуваха максимално. Така се стигна до попадението на Мандич, при което остана съмнение за засада. 

Българският тим си тръгва от еврофиналите, но няма от какво да се срамува, защото особено срещу Германия и Украйна, се представи добре, надиграваше се с противниците си. А за нивото на родния футбол, самото класиране на такова първенства, заедно с още само седем тима, е сериозен успех.