"Челси" и "Барселона" направиха 1:1 в първи осминафинал от Шампионската лига в Лондон. 

Доста интрига остана за реванша на "Камп Ноу", но предимството е на страната на каталунците заради равенството и гола на чужд терен.

"Сините" направиха силен мач, особено тактически, и със сигурност съжаляват, че изпуснаха победа с 1:0, при която ситуацията за реванша щеше да е коренно различна.

Домакините имаха лек превес преди почивката. В 33-тата минута Уилиан удари греда с удар от 25 метра. Бразилецът повтори "упражнението" в 41-вата, когато топката отново срещна рамката след негов шут.

В края на полувремето пропуск направи и Еден Азар.

В 62-рата Уилиан от третия опит откри резултата - 1:0 с прецизен удар от дъгата на наказателното поле.

В следващите минути "Барселона" сви обръч в половината на "Челси". И не чака дълго, преди да изравни, макар че попадението дойде от груба грешка в защитата на лондончани.

Андрес Иниеста пресече пас по широчина, напредна и поднесе топката на Лео Меси, който реализира първия си гол във вратата на "Челси". Учудващо, предвид факта, че съперниците често се срещат в Шампионската лига.

Краят на мача дойде при този резултат. Реваншът обещава да е интересен - това зависи най-вече от "Челси", който трябва да намери начин да опази мрежата си и същевременно да смущава защитата на "Барселона".

В другия двубой тази вечер "Байерн" (Мюнхен) разгроми у дома "Бешикташ" - 5:0.

По два пъти реализираха Томас Мюлер и Роберт Левандовски, а веднъж точен бе Кингсли Коман. Четири от головете паднаха след почивката.

Гостите останаха с 10 души още в 16-ата минута заради директен червен картон за нарушение на Домагой Вида, който спря с нарушение откъсващия се Роберт Левандовски.

В сряда са последните първи два осминафинала: "Шахтьор" (Донецк) - "Рома" и "Севиля" - "Манчестър Юнайтед".