Авторите на боядисването на Паметника на Съветската армия "в крак с времето" - Distructive Creation, излязоха с нова изненадваща акция - този път в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Салфетката, превърнала се в символ на чалга културата, така щедро разпилявана в поп-фолк кръчмите (поради невъзможност да се трошат чинии по гръцкия обичай в таверните) бе основният инструмент на мероприятието. От Destructive разхвърляха хиляди такива пред Аула Магна като провокация към студентите.

А посланието гласи:

"Салфетки

Хвърлянето на салфетки е израз на щастие, богатство и изобилие, така както следването в Софийския или който и да е университет е показател за образование - илюзорни.

Чалгата е просмукана навсякъде - от най-малките населени места до столичните квартали, изпълнени с плакати за участията на чалга звездите, покрай които всички сме израстнали, през мечтата за студентския живот в Студентски град, до пияните преподаватели и професори, начините по които се вземат изпитите, цената на образованието и т.н.

Салфетките са много страшни, защото са в университета много отдавна."

Акцията бе част от превърналата се в традиционна лекция в СУ на LeapIN Sofia. Организаторите са поканили Destructive Creation, за да провокират и критикуват чрез нея. Тазгодишната конференция се проведе под надслов "Изкуството в бизнеса и бизнесът в изкуството".

Освен с боядисването на Паметника на Съветската армия, Distructive са известни с още редица обществени акции като "20 години цирк" - боядисаният като клоун лъв пред Съдебната палата, поставянето на реплика на трона от Game of Thrones пред апартамента на Цветан Василев в градинката на "Кристал", както и с множество проекти за облагородяване на градската среда.