"Тоя път оставки няма да има. Обещавам им на тези хора да ги разнищя докрай".

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира сделката за продажбата на бизнеса за ЧЕЗ. Той припомни, че по подобен начин бе свалено първото му правителство.

Борисов каза, че е получил информация от чешкия премиер Андрей Бабиш за сделката. Тази информация е заведена в секретното деловодство на парламента.

"Някой иска да повтори февруарските събития, по друг сценарий със същите изпълнители. Пак ЧЕЗ. Пак ток, пак популистки изказвания. В един момент се получава, че едва ли не аз или правителството участваме в някаква задкулисна тъмна сделка. Никакво влияние и отношение нямаме по тази тема", заяви Борисов.

[[nid:64778]]

И допълни:

"Сега се насажда усещането, и то много планирано, че някаква Гинка от Пазарджик, стоейки някой от нас зад нея, прави сделка. Това не е истина, цели други последствия." 

Борисов каза още, че "вижда руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които са имали проблеми. Той каза още, че въпросните банки са изпратили "писма за намерения, хвърчащи листа, не означават абсолютно нищо". Той каза още, че се обмисля промяна в закона, според която подобни фирми да не могат да правят такива сделки.

"Въпросната г-жа ще има по-малко от 10%", каза Борисов.

Премиерът каза, че противниците му са използвали времето, в което е бил в чужбина. Той призна, че вероятно властта е подценила ситуацията.

"Да приемем, че нашата опозиция е алармирала, ние сме подценили. Няма да им дам да ни петнят репутацията с подобни игрички. Тези хора са ме сваляли един път от власт, сега  искат същото да направят", каза Борисов.