Законът за горивата ще засегне много големи интереси и много големи пари, става въпрос за 1 млрд. лева и затова страхът дори при депутатите е голям. Това каза днес депутатът от "Обединени патриоти" и един от вносителите на проекта Емил Димитров-Ревизоро в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него законът "ще направи разграничение между белия и сивия сектор при горивата, от което най-много ще спечели крайният потребител, защото той плаща и злоупотребите и кражбите".

Димитров каза още, че отложените протести на земеделските производители били "най-малкият проблем". Той очаква още препятствия преди приемането на закона. Депутатът каза още, че у нас има 2800 регистрирани и 7000 нерегистрирани бензиностанции.

"Новият закон е проект на седем министерства и 14 институции, но шест години никой не смее да го внесе, защото е най-антикорупционният закон за последните 20 години", категоричен бе Емил Димитров.

Той припомни, че при изслушването на главния прокурор за проблема той е заявил, че "на пристанищата проблемите са с уредите и безконтролното влизане, в базите - двойните резервоари и фалшифициране на документи, на легалните бензиностанции, дори едната в двора на митницата в Пловдив - че има допълнителни резервоари, манипулация на фискалните устройства, подават се едни данни, а други отиват".

"Земеделците са първата брънка, има много други след тях, съпротивата е голяма", заяви депутатът от "Обединени патриоти".

По думите на Димитров подкрепата за проекта спадала.

Имаше около 120 души, които бяха "за" този закон, а вчера, като го обсъждахме в един по-широк формат, бяха останали четирима души, които го подкрепят. Подкрепят идеята на премиера за ред на пазара!

Депутатът посочи, че в Правилника за дейността на Народното събрание никъде не пише, че не можеш да бламираш "свои проекти".