Издирването на двамата избягали рецидивисти от Централния софийски затвор продължава, работи се по различни линии, но на този етап няма информация и резултати от издирването. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНТ тази сутрин.

Маринов призна, че "най-вероятно има пропуски в системата, за да се получи такъв инцидент". Той призова отново всички граждани, които имат информация за издирваните лица, да сигнализират на тел. 112 или в най-близко поделение на МВР, като анонимността им е гарантирана. Главният секретар на МВР предупреди да не се търси физически контакт с въпросните лица - защото са опасни. 

Вчера стана ясно, че от Централния софийски затвор са избягали двама души - единият с 32-годишна присъда, а другият - с 26-годишна присъда. Това са  Владимир Пелов Стефанов и Радослав Колев, които нападнали надзирателите и са избягали със сив автомобил "Рено", който ги чакал в близка улица. Пелов е осъден за грабеж на златарско ателие, опит за убийство на полицаи, както и отвличане на майка с дете. Малко преди да бъде окончателно осъден през 2016 г., бе задържан и обвинен за убийството на двама братя в Ботевград, застреляни пред местно казино. Колев има присъда от 26 години за убийство.

"Работи се активно по различни линии както по отношение какъв е механизмът и как е станало самото бягство, с какво са се оттеглили в каква посока. Работи се по линия на близките на избягалите затворници, продължаваме работа. Пелов е доста комбинативен. Самата организация на такова нещо изисква умения и решителност. Това са лица,които са решени на всичко само и само да не излежават присъдите. Те имат мотивация", каза още Младен Маринов. 

Той коментира още, че до този момент няма информация да е постъпвал сигнал или да са долавяни действия, които да сигнализират, че се подготвя бягство и има процедури, които тепърва ще се установява дали са спазени.