Капитанът на "Литекс" Николай Бодуров бе продаден днес на английския "Фулъм" за 1 050 000 милиона евро, пише официалният сайт на клуба от Ловеч. Защитникът премина успешно медицински прегледи и се справи отлично на физическите тестове пред погледа на германския треньор Феликс Магат.

Националът подписа за 4 години с изпадналия от Висшата лига лондонски клуб. През този период той ще получи 2,2 млн. евро заплати. Бодуров направи първа тренировка с тима от Чемпиъншип, подготвящ се в момента в австрийските Алпи. Българинът може да дебютира за новия си отбор още в събота в контрола срещу турския "Ризеспор".

Той е третият българин във "Фулъм" след Димитър Бербатов и Станислав Манолев, който тръгна на гурбет също от "Литекс". И вторият трансфериран зад граница това лято футболист на "оранжевите" след Симеон Славчев, който отиде в "Спортинг" (Лисабон) за около 3 милиона евро.

Николай Бодуров бе привлечен в "Литекс" през лятото на 2009 г. За 5 сезона с екипа на "оранжевите", защитникът записа над 150 официални мача във всички надпревари и стана национал. В Ловеч Бодуров спечели 2 шампионски титли (2010-2011 г.), Суперкупата на България (2010 г.), както и няколко индивидуални отличия.