За второ поредно тримесечие социалната мрежа Twitter отчита печалба - и за втори път от съществуването си.

За първата четвърт на годината микроблогинг платформата е спечелила 61 милиона долара - спад от предишния успех от 91 милиона, но все пак достатъчно добри новини за екипа в Сан Франциско, който допреди година се страхуваше от тотален крах.

От Twitter отчитат и сериозен ръст на потребителите. Ако миналата година имаха 330 милиона активни профила, сега вече са 336 млн. - не сериозен скок, особено в сравнение с гиганта Facebook, но несъмнен успех за компанията. От новите потребители 5 милиона са от чужбина, което също е постижение за компанията - 69 млн. от активните потребители са от САЩ.

Според екипа на микроблогинг платформата това е благодарение на новите функционалности и алгоритми, въведени в последните месеци. Същевременно те се похвалиха, че успешно са премахнали 90% от фалшивите акаунти, които бяха ползвани масово през последните години. Това поставя и ръста на активните им потребители в още по-добра светлина.

През 2017 г. борсата беше непостоянна към Twitter, но по всичко личи, че ситуацията от преди две години, при която множество анализатори очакваха смъртта на социалната мрежа, е избегната. Много от тях считат, че активността на президента Доналд Тръмп в микроблогинг платформата е всъщност една от най-важните причини за оцеляването им.