На фона на битката с палатките и караваните, която министърът на туризма Николина Ангелкова поде и тази година, на фона на заканите на ресорния вицепремиер Валери Симеонов, че ще премахне гащите и чорапите от главните улици на курортите, във Фейсбук усилено се споделя една снимка, контекстът на която трябва да илюстрира действителността по Черноморието. Която може да се обрисува само с фразата от един култов български филм - "Прасета не може, а кучета и котки може!". В конкретния случай перефразата би прозвучала така: палатка не може, а хотел върху пясъка може!

Става въпрос за направената от птичи поглед снимка на комплекс "Оазис ВИП клуб", разположен в Слънчев бряг на.... самата плажна ивица, на няколко метра от морето. 

Комплексът е собственост на "Галакси инвестмънт груп" ООД, собственост на Антон Щерев и Атанас Петров, по-известни в публичното пространство като основателите на "Винпром Пещера" или направо "пещаците".

 

"Oasis VIP Club е разположен в Слънчев бряг, с прекрасен изглед към морето и стария град на Несебър. Уникалното съчетание между перфектна локация, архитектура и интериор го е  превърнал в неповторимо място за почивка и прекарване на свободното време", рекламира сама хотелския си комплекс "Галакси".

В booking.com пък "Оазис" е описан така: "Това място за настаняване е на 1 минута пеша от плажа. Комплекс Апартаменти Оазис ВИП клуб се намира до плажа в Слънчев бряг". Въпреки че видимо се намира на самия плаж. 

А самият хотел използва морския пясък за терасите си.

В историята около построяването на "Оазис" има и едно разпореждане на ДНСК за събаряне, което обаче мина през съда и бе отменено.

За сравнение, ако решите да разпънете палатка на "Корал", съдът може да ви глоби с 300 лева. Както се случи преди няколко дни с музиканта Васил Гюров.