Посещението на премиера Бойко Борисов в Русия, което трябваше да продължи и днес, вече приключи.

След срещата си с президента Владимир Путин, колегата си Дмитрий Медведев и българската общност в Моска българският министър-председател е решил да намали визитата си, обявена първоначално за 30 и 31 май, и се прибра още снощи. Това съобщи бТВ.

За последно вчера той се срещна с българската общност в Москва, става ясно от съобщение на МС. Пред сънародниците той отбелязал топлото отношение към българската делегация в руската столица и разказал за срещата си с руския президент Владимир Путин. Борисов подчерта отличните отношения, които поддържа с държавния глава на Русия и усилията, които ще положат двете страни за разширяването на сътрудничеството в областта на енергетиката, икономиката, културата и туризма.

Проверка на Клуб Z показа, че правителствента пресслужба тази сутрин вече съобщава за програмата на министър-председателя за днес: той ще приеме постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС (КОРЕПЕР 2) към Брюксел. Това са дипломатическите представители на държавите-членки на ЕС, които заседават във формата Корепер 2 и подготвят най-ключовите заседания и формати на Съвета на ЕС.

Корепер е основният подготвителен орган на Съвета.