Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

20 000 евро е обещаната "премия" на юношески национали, за да допускат разгромни загуби на европейското до 19 години в Унгария, научи Клуб Z. Тимът на селекционера Александър Димитров е трябвало да падне с общо 15 гола и повече в трите мача. България U19 записа следните резултати: 0:3 срещу Германия и по 0:1 от Украйна и Сърбия, при това с попадения в последните минути.

Точно седмица измина от гръмването на скандала на годината в родния футбол. Миналият петък БФС обяви, че е задържан футболист, опитал да вербува юношески национал за "черно тото". Почти моментално стана ясно, че това е бившият вратар на ЦСКА, "Локомотив" (София) и "Видима-Раковски" (Севлиево) Даниел Гяуров. А негова мишена е бил играчът на "Лудогорец" Стивън Петков, който бил изваден от състава часове преди заминаването за Унгария.

БФС спря правата на Петков, а шампионите го освободиха. Наказани до произнасяне на следствените органи са също Гяуров и Григор Григоров - двамата са се срещнали със Стивън на бензиностанция край Правец, където юношите бяха на лагер. Вратарят Гяуров отрече да има нещо общо мафията на "черното тото", като увери, че случайно видял национали и им пожелал успех.

Предстои да се изясни дали момчетата са се засякли инцидентно или предизвикано - от Гяуров, Григоров и техните спътници. Изискани са видеозаписи от бензиностанцията. Доказано е, че Стивън Петков е имал телефонен контакт с хора, които са го уговаряли да осигури футболисти за симулативна игра. Също така той не е бил единственият футболист, атакуван за "черно тото". Пробвани са най-малко още двама.

Както е известно, селекционерът Александър Димитров е бил уведомен от свои играчи за опита за пробив. Те са повече от двама, а босът на "Славия" Венцислав Стефанов се похвали, че един от тях е неговият състезател Стефан Велков.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.