"Лудогорец" се похвали с изненадващ трансфер - шампионите привлякоха Антон Недялков, национал и играч на ЦСКА-София до декември миналата година.

Защитникът е подписал договор вчера, а от днес се присъединява съм лагера на "орлите" в Австрия. В официалното съобщение се твърди, че 25-годишният футболист е избрал "Лудогорец" пред няколко оферти от чужбина.

Антон Недялков беше един от най-добрите играчи на ЦСКА-София преди да бъде продаден малко преди Коледа на "Далас" от американската Мейджър лига. За трансфера съдейства Христо Стоичков. "Червените" обявиха, че трансферната цена е 1,5 милиона долара. Недялков има 8 срещи с екипа на щатския тим.

Левият бранител е третото ново попълнение на "Лудогорец" след Димо Бакалов и румънеца Драгош Григоре. "Зелените" имат и нов наставник - бразилеца Паулу Аутуори. Продаден беше Игор Пластун - на белгийския "Гент".

Антон Недялков започва професионалната си кариера в "Литекс" през 2011 г. Играл е още с екипите на "Чавдар" (Етрополе), "Светкавица" (Търговище) и ЦСКА-София. 

"Трансферът в Лудогорец е крачка напред в кариерата ми. Надявам се да помогна на отбора да стане шампион на България и да играе в Шампионската лига", казва Недялков пред официалния сайт на новия си клуб.