Днес осминафиналите на Световното продължават - от 17:00 часа на ст. "Лужники" в Москва тимът на домакините ще играе с Испания. От 21 ч в Нижни Новгород пък ще спорят Хърватия и Дания. Поне на книга има изявени фаворити.

Победителите от тези двойки ще се изправят в четвъртфинал на 7 юли в Сочи от 21 ч.

Тимът на Русия с лекота победи Саудитска Арабия (5:0) и Египет (3:1), но още в първия си мач срещу силен отбор - Уругвай, бе тотално надигран (0:3). Способна ли е Сборная да направи чудо срещу Испания?

Мондиалът вече остана без предишния световен шампион - Германия, без вицешампиона Аржентина и без европейския първенец Португалия. Поне от 2010 г. "Ла Роха" също е считана за фаворит. Селекцията обаче се представя неубедително досега.

След зрелищното равенство 3:3 с Португалия последва 1:0 срещу Иран и 2:2 с Мароко в последната среща от груповата фаза. Иберийците два пъти губеха в резултата и на моменти бяха надигравани от мароканците. В края ги спаси VAR при гола на Яго Аспас за 2:2.

"Длъжни сме да направим празник за всички запалянковци, коментира вчера руският национал Денис Черишев, който прави много силно Световно. - Трябва да се вложим, а нашите фенове да се гордеят с нас. Играем у дома и сме мотивирани да се представим добре. Все пак играем за Русия."

"Срещу Русия ще ни бъде много трудно, заяви испанският национал Давид Силва. - Този отбор умее да се брани и да затваря пространствата. Ще трябва да си ги създадем."

След убедително спечелената група пък хърватите вече мечтаят поне за полуфинал. Модрич и компания спечелиха и трите си срещи. Те стигнаха до топ 4 преди 20 години във Франция с предишната си велика генерация и взеха бронзовите медали. Дания не впечатли досега - победа и два равенства във френската група.

Може ли "динамитът" да ни припомни добрите стари времена?