Депутатката от БСП Елена Йончева е имала обща фирма с офшорка на банкера Цветан Василев, разкриха в парламента депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и бившият народен представител от ГЕРБ, сега "журналист" Антон Тодоров.

Става дума за "Офроуд" ООД - обща фирма между "Авторска телевизия" ЕООД на Йончева и "Дарик Трейдинг Лимитед", регистрирана на Британските Върджински острови. От общия капитал от 10 000 лв фирмата на Йончева внася 5000 лв, а офшорката - 315 000 лв, подчерта Добрев.

Връзката между Цветан Василев и Dalee Trading Limited ГЕРБ-ерите открили в статия на "Капитал" за офшорните владения на Цветан Василев. В нея фирмата е в списък от компании на банкера, посочени в делото за КТБ.

"Според медийната публикация, Елена Йончева има общ бизнес, 50/50, с Цветан Василев. Всички тези документи са публична информация.

Целта ни не е да правим скандал и да атакуваме някого, а да ви уведомим, че на базата на тези документи внасяме сигнал в прокуратурата, в КПКОНПИ (мегаоргана, който се занимава с корупция и конфликт на интереси - б.р.) и в НАП за проверка", заяви Добрев.

От ГЕРБ ще питат дали има данни за пране на пари или за други закононарушения.

Разбира се, бившият депутат Антон Тодоров коментира темата с по-цветист език.

"Изключително скандален факт - дали някой на вас ви е давал такива пари? Очевидно става въпрос за човек, избран от главния в КТБ", отбеляза той за Йончева. "Питаме главния прокурор - дали става дума за източване на пари от КТБ?"

С тази офшорка е станало източването на банката, отбеляза Тодоров. 

"БСП превърнала ли се е в криминална платформа?", попита той.

И не пропусна да покаже доказаните си стихоплетски умения:

"Имам усещане, че една кака от БСП е с двата крака в батака."

От БСП все още не са реагирали на обвиненията.