Огромен плакат на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган грее на фасадата на небостъргача "Тръмп Тауърс" в Истанбул, точно под изписаното с големи букви наименование на сградата. 

Плакатите на Ердоган бяха навсякъде след избора му на 24 юни като първия президент на Турция, който взема и изпълнителната власт. Но един от тях беше отбелязан от медиите, тъй като се появи точно на сградата, която носи името на американския президент - на фона на продължаващата дипломатическа криза между Анкара и Вашингтон.

Алие Узун, бизнесдамата, която е поставила плаката на "Тръмп Тауърс" на 15 юли, годишнината от победения опит за преврат през 2016 г., обяснява пред вестник "Хюриет", че нейната селекция е съвсем умишлена.

"Целта ми беше да поставя марката "Тръмп" редом до президентството на Ердоган, за да го отбележа", казва Узун.

Тя обясни, че банерът от 250 квадратни метра бил пренесен от седем души и поставен на 35-ия етаж на "Тръмп Тауърс" за повече от един час "въпреки някои проблеми, повдигнати от сигурността на сградата".

Бизнесдамата също така е наела и дрон, който кръжи над плаката, на който е написано: "15 юли е епопеята на една нация, която се доверява на своя водач и лидер, който вярва на своя народ".