"Лудогорец" допусна първа загуба за сезона в българския шампионат и тя е изненадваща - 0:1 в Разград срещу слабия и изпитващ проблеми тим на "Локомотив" (Пловдив).

Това е четвърти пореден двубой без победа за "орлите" - в сметката влизат мачовете в Шампионската лига и в Първа лига. Ясно е, че най-малкото е налице миникриза. Тази вечер "Лудогорец" създаде доста положения и пропусна дузпа. Но не личи настроение в играта, липсва познатото разнообразие и концентрация в атака, допускат се грешки...

В същото време в Локо валят оставки на директори, а в последните дни бяха освободени играчи. Феновете на отбора настояват собстеникът Христо Крушарски да сдаде клуба.

Мачът бе много слаб, игран бе пред почти празен стадион и няма да се запомни с нищо друго, освен с победата на "черно-белите".

Филип Михалевич вкара единствения гол в 86-ата минута с единствения удар във вратата от страна на гостите. Той се възползва от грешка на защитника Рафаел Форстър.

Домакините удариха три греди, а в 47-ата минута Клаудиу Кешеру пропусна дузпа, спасена от вратаря Мартин Луков, който направи голям мач. 11-метровият удар бе доста спорен (отново в Разград) - топката срещна ръката на защитник на Локо, но бе до тялото му.

Вандерсон удари греда в 5-ата минута. В 25-ата и Лукас Саша нямаше шанс - топката срещна левия страничен стълб. В самия край Шверчок нацели напречния стълб при рикошет. Покрай тези ситуации Луков героично спаси всичко останало. 

Като цяло "Локомотив" игра антифутбол, но в крайна сметка си тръгна с трите точки. Ако в неделя ЦСКА-София победи "Дунав" (Русе), ще дръпне с пет точки пред "Лудогорец" още след третия кръг. Двата основни фаворита за титлата ще спорят след два рунда в Разград.