Кристиано Роналдо и неговият "Ювентус" ще се изправят срещу "Манчестър Юнайтед" в група Н на Шампионската лига, отреди тегленият в Монте Карло жребий за основната фаза на най-комерсиалния евротурнир.

Кристиано проби в големия футбол от "Юнайтед", преди да направи рекорден трансфер в "Реал" (Мадрид) през 2009 г. Юве и "червените дяволи" имат паметни битки в надпреварата.

Личат няколко железни групи. 

Новото за този сезон е, че мачовете вече ще започват в два начални часа, а не както бе досега в 21:45 - 19:55 и 22:00 ч.

Много от четворките са равностойни. Три от тях са доста вълнуващи не само като изравнени сили, а също така като съперничества, история и дестинации - В, С и Н.

"Барселона" има сметки за уреждане с "Интер", а в гр. В ще се намесят също "Тотнъм" (имаше силно представяне миналия сезон) и ПСВ "Айндховен".

Трудно може да се предвиди какво ще се случи в гр. С, където за две места на елиминациите ще споря финалистът от тази година "Ливърпул", "Пари Сен Жермен", "Наполи" и дебютантът в групите на турнира, но и носител на трофея "Цървена звезда". За никой от тези отбори няма да е леко гостуването в Белград.

"Ювентус" и "Юнайтед" изглеждат фаворити в Н, но "Валенсия" и "Йънг Бойс" (друг дебютант) ще им дадат отпор и може да стъжнят живота най-вече на английския отбор, който е в криза в момента.

Честта да спорят с шампиона "Реал" (Мадрид) ще имат "Рома", ЦСКА (Москва) и чешкия "Виктория" (Пилзен), в който наскоро премина бившият футболист на "Левски" Роман Прохазка. 

Изявени лидери с каретата си са "Атлетико" (Мадрид), "Байерн" (Мюнхен) и "Манчестър Сити". Финалът догодина е на новия стадион на "дюшекчиите" в испанската столица - "Уанда Метрополитано".

Дейвид Бекъм присъстваше на церемонията.

Вижте групите:

Група А

"Атлетико" (Мадрид), "Борусия" (Дортмунд), "Монако", "Брюж"

Група В

"Барселона", "Тотнъм", ПСВ "Айндховен", "Интер" (Милано)

Група С

"Пари Сен Жермен", "Наполи", "Ливърпул", "Цървена звезда"

Група D

"Локомотив" (Москва), "Порто", "Шалке", "Галатасарай"

Група Е

"Байерн" (Мюнхен), "Бенфика", "Аякс", АЕК (Атина)

Група F

"Манчестър Сити", "Шахтьор" (Донецк), "Олимпик" (Лион), "Хофенхайм" (Германия)

Група G

"Реал" (Мадрид), "Рома", ЦСКА (Москва), "Виктория" (Пилзен)

Група H 

"Ювентус", "Манчестър Юнайтед", "Валенсия", "Йънг Бойс" (Швейцария)

Лука Модрич си тръгна с две награди за Мадрид. Снимки УЕФА

На церемонията край Лазурния бряг бяха наградени от УЕФА и най-добрите футболисти и футболистки за сезона. "Реал" (Мадрид) обра призовете във всички категории. Роналдо бе провъзгласен за нападател №1 като играч на "белите". Единствено той не присъства в залата, може би защото не стана футболист №1. 

Серхио Рамос дава автографи в залата.

Тази награда отиде при бившия му съотборник Лука Модрич, а третият номиниран в категорията бе Мохамед Салах ("Ливърпул"). Египтянинът седеше точно пред Серхио Рамос - защитник №1. Още се коментира как капитанът на "лос меренгес" контузи Салах в началото на последния финал, спечелен с 3:1 от "Реал" в Киев.

Индивидуални награди на УЕФА за сезона:

Най-добър вратар: Кейлор Навас ("Реал" Мадрид)

Най-добър защитник: Серхио Рамос ("Реал" Мадрид)

Най-добър халф: Лука Модрич ("Реал" Мадрид)

Най-добър нападател: Кристиано Роналдо ("Реал" Мадрид)

Най-добър футболист за сезона: Лука Модрич ("Реал" Мадрид)

Най-добра футболистка: Перниле Хардер (Дания и "Волфсбург")

Мохамед Салах пристигна с хеликоптер до залата, в която бе теглен жребият и бяха връчени наградите.