"Комуникацията в коалицията буксува"

Това е проблемът във властта според вицепремиера Красимир Каракачанов, след като оставките на тримата министри от ГЕРБ Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски създадоха напрежение. Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ нарушават коалиционното споразумение и в резултат НФСБ обсъжда участието си в управлението. От ВМРО, чийто лидер е Каракачанов, веднага след оставките също се появиха коментари за "изненада". Преди ден пък Борисов сам заяви, че има и други министри, към чиято работа има претенции. Но не ги назова.

„Не съм притеснен, всичко е въпрос на диалог и дебат, всеки си има свой подход”, отбеляза Красимир Каракачанов днес.

По думите му обаче не се очаквали сътресения в управляващата коалиция. 

Каракачанов и колегата му от екоминистерството Нено Димов (също министър от квотата на "Обединени патриоти" според официалното разпределение - б.р.) сами обявиха, че са спокойни за местата си правителството. Те участваха заедно в отбелязването в село Сугарево на 94-та годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров

„Министрите, които аз съм предложил, без моe съгласие няма как да бъдат сменени, освен ако нямат провинения", отбеляза Каракачанов.

„Няма защо да се протеснявам", коментира и Димов:

„Продължавам да работя, идеята е за пълен мандат, а кога ще приключи този мандат – това е работа вече на премиера, на господин Каракачанов и на политическото ръководство на този коалиционен съвет", каза Нено Димов.

През това време от НФСБ все още няма информация.