Премиерът Бойко Борисов вече е в Подгорица, където е на двудневно посещение. Първата част от визитата - официална вечеря с премиера на Черна гора Душко Маркович. Утре в рамките на разговорите двамата ще обсъдят европейската перспектива на страната, съобщи Борисов във фейсбук. 

Бойко Борисов и Душко Маркович.

По-рано дес се разбра за визитата на министър-председателя в Черна гора. 

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Черна гора на 2 и 3 септември. В Подгорица премиерът Борисов ще проведе срещи с министър-председателя на Черна гора Душко Маркович, с президента Мило Джуканович и с председателя на Скупщината Иван Брайович.

По време на разговорите ще бъде обсъден напредъкът по европейската перспектива на страните от Западните Балкани, както и регионалното и двустранно сътрудничество. Премиерът Бойко Борисов ще бъде награден с орден „Черна гора“ с лента от президента на западнобалканската държава.

Това съобщи правителствената информационна служба. Текстът не бе придружен с програма на визитата.

А за утре - понеделник, по принцип трябва да са предвидени разговори между ГЕРБ и "Обединените патриоти", след като в петък трима министри подадоха оставки по искане на Борисов. Това са министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, а официалният мотив - катастрофата край Своге, в която загинаха 17 души, а други бяха ранени. 

Очаква се все още и становището на НФСБ дали ще остане в управлението. Ръководството на партията заседава втори ден по темата.

 
За вторник е насрочено първото заседание на Народното събрание за новия политически сезон след парламентарната ваканция. Засега не е ясно дали дотогава оставките и имената на заместниците на сменените министри ще бъдат депозирани.