Бог ще ме накаже, ако спра с футбола, обяви Валери Божинов в интервю за сръбското издание "Скопски журнал", цитирано от Gong.bg.

32-годишният нападател "се вихри" в любимия си Белград, където се готви в момента в очакване да подпише договор с 15-ия отбор в професионалната си кариера. През 2015-2017 г. той носеше екипа на "Партизан", а половинката му е сръбкиня. На интервюто присъства и местният любимец Саша Илич, който от 2010 г. играе за "Партизан" и е приятел на Божинов.

Пред бившия футболист на клубове като "Фиорентина", "Парма", "Ювентус" и "Манчестър Сити" има една възможност - "Ботев" (Враца), където треньор е вторият му баща Сашо Ангелов. Той обаче изчаква пореден трансфер в чужбина и ако това не се случи, може да приеме предложението на боса на врачани и кмет на града Калин Каменов.

За последно Валери риташе за хърватския "Риека", за който изигра само един официален мач и бе освободен след пролетния полусезон.

"Дори и не помислям да спирам с футбола. Като гледам кой и как играе, това ще бъде голяма грешка. Същото важи и за Саша Илич. Бог ще ме накаже, ако спра с футбола - убеден е Божинов. - В Хърватия не играх нито минута, въпреки че тренирах професионално. Затова отидох в офиса и разтрогнахме по най-приятелския начин."

"Вторият ми баща е треньор на "Ботев" (Враца). Дойде и ми каза: Валери, ще се радвам да играеш при мен до декември, за да поддържаш ритъм. Ще видим, имам нещо друго предвид", добавя шоуменът.