Испанската лига обмисля доста интересна идея, за да компенсира запалянковци покрай проекта мачове от редовния сезон в Примера да се играят в САЩ. Според в. "Спорт" каталунският сблъсък "Жирона" - "Барселона" на 27 януари ще се играе в Маями и лигата възнамерява да поеме пътя и нощувките на феновете на домакините, които притежават абонаментни карти на клуба.

Наскоро Ла Лига и щатската медийна компания Relevent подписаха 15-годишен договор, по силата на който по един двубой на сезон ще се "изнася" отвъд Атлантика. Футболната федерация и съюзът на футболистите се възпротивиха, както и запалянковците.

Така лигата явно опитва да ги компенсира, започвайки от почитателите. Би Би Си също потвърждава, че "промоцията" ще обхване само онези, които са закупили сезонни карти. Британската обществена медия не се позовава на конкретен източник.

Около 1500 безплатни полета вече се планират за пътуването до Маями, уточнява "Спорт". Онези, които не искат да пътуват, ще бъдат овъзмездени с безплатни билети за гостуването на "Жирона" на "Камп Ноу" на 23 септември. На други ще се даде отстъпка от сезонните карти.

Засега Ла Лига нито потвърждава, нито отрича, че първият двубой на американска земя ще е "Жирона" - "Барселона". Двата клуба също отказват коментар.

Наскоро съюзът на футболистите заплаши, че може да обяви стачка, ако решението не бъде преразгледано. Играчите са недоволни, че не са се допитали до тях при сключване на контракта.