Всички се информираме от Търговския регистър, той е публичен и напоследък работи. Така се опита да се пошегува лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, запитан днес за покупката на почетния лидер на Движението Ахмед Доган, който вече е мажоритарен собственик на ТЕЦ "Варна".

"За г-н Догат мога да кажа, че вече почти шест години... пет години и осем-девет месеца, г-н Доган не се занимава с актуалната политика. От друга страна, всеки български гражданин е свободен да се занимава с икономическа и търговска дейност", заяви Карадайъ по същество.

Това не е нищо ново, "един нормален процес", отбеляза лидерът на ДПС.

"Други дейности и бизнеси... по-скоро не бих могъл да коментирам", каза още той.

Карадайъ засегна и отлагането на гласуването на оставките на тримата министри, което трябваше да е днес, като отбеляза, че според него така или иначе отношенията между институциите не са на нужното ниво, и те вместо да се координират, работят една срещу друга. И отбеляза за пореден път, че коалицията между ГЕРБ и ОП е "грешна" по формула и то "нищо хубаво не може да направи".

Гласуването беше отложено, защото президентът Румен Радев не беше подписал указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е предложен за министър на вътрешните работи на мястото на Валентин Радев.