Подкрепа за Александър Манолев, който бе номиниран за министър на транспорта, но сам се оттегли, изразиха в отворено писмо до премиера от Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ).

КРИБ настоява пред Бойко Борисов да не се подава на "натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията" и да отстоява Манолев, който сега е зам.-министър на икономиката, да наследи Ивайло Московски в МТ.

Припомняме, че в четвъртък, след публикация във в. "Капитал" Манолев обяви, че се оттегля като номинация за министър и ще съди вестника. В материала се припомня бизнес миналото му със съмнителни лица, както и за два пътни инцидента с негово участие.

Ето какво написаха работодателите до Борисов:

"Бихме желали да изразим нашата подкрепа за действащия заместник-министър на икономиката г-н Александър Манолев.

В досегашната ни съвместна работа с него в качеството му на заместник-министър на икономиката имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме.

Убедени сме, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предвид на всичко, изложено по-горе.

Затова не считаме, че трябва да се подавате на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията, а даже напротив – някои дори имат устойчив тренд в миналото, свързан с фалити и безвъзвратни загуби на позиции както у нас, така и в чужбина.

Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия."