Нова трагедия е станала на пътя между Бяла Слатина и Попица, съобщава врачанският в. „Конкурент“.

По първоначални версии газова бутилка на автомобил е гръмнала и е убила на място двама от пътниците в кола, твърдеше очевидец на трагедията. Инцидентът е станал на прав участък, на който в неделя загинаха млада бременна жена и 2-годишното й дете.

Според източник на медията „Фолксваген Голф“ се е блъснал в крайпътно дърво, като при удара двигателят му е изхвърчал на метри от него.

Ударът в крайпътното дърво е бил толкова силен, че газовата уредба е изхвърчала, а пукотът приличал на взрив на бутилка, затова източниците на медията първо помислили, че става дума за взрив. Причината обаче вероятно е несъобразената скорост.

Двама души са загинали при удара на мястото, където в неделя имаше друга катастрофа с още 2 трупа.

Убитите на място са момче и момиче. За останалите пътници в колата няма информация какво е състоянието им, а пристигналите на място лекари едва са ги натоварили в линейките.

Районът е отцепен от полиция, на мястото има пожарни коли и линейки.

Първоначалната информация за петима пътуващи и загинали в колата не се потвърди.

Ето и съобщението от Пресцентъра на МВР:

Сигнал за пътен инцидент е подаден малко след 13.40 часа. По първоначални данни на пътя между Бяла Слатина и село Попица лек автомобил се е ударил в дърво. На място са загинали млади мъж и жена, на видима възраст около 20 години, чиято самоличност предстои да бъде изяснена. От удара е изхвръкнала газова бутилка, която е обезопасена от служителите на реда. Извършва се оглед на място.

Преди ден край Бяла Слатина загинаха бременна с близнаци жена и 2-годишното й дете, карани от неправоспособен шофьор.