Доверието в президента Путин падна през септември до 58 на сто и се върна на нивата от "преди Крим", съобщава Нюз.ру.

А както е известно до пролетта на тази година то бе неизменно в границите на около 80 процента.

Докато дейността на Владимир Путин не е одобрявана от 33%, то 67 на сто я одобряват, а 1 процент не са отговорили, съобщава института "Левада".

41 процента са убедени, че днес под ръководството на Путин Русия "се движи по неверен път".

По този начин стойностите на рейтинга на президента се вписват в същите нива както през годините 2011-2014. Тогава недоворието беше постоянно над 30 процента, като достигна пик от 37% в края на 2013 година.

Веднага след анексирането на Крим през пролетта на 2014 година одобрението към Путин бързо нарасна и едва 17 на сто не одобряваха неговата дейност. Спадът на рейтинга на Путин започна тази година, когато народът разбра за пенсионната реформа.

Що се отнася до "вечния заместник" на Путин - премиера Дмитрий Медведев, то по традиция неговият рейтинг е нисък. Над 50 на сто от руснаците не го одобряват още от пролетта на миналата година. Рекордът на неодобрението бе постигнат през август 2018 г. когато 71 процента заявиха, че не им харесва работата на премиера. Сега 67 на сто са на същото мнение.

Допитването на "Левада" е проведено между 20 и 26 септември т.г. В анкетата са участвали 1600 души от 52 населени места в различни райони на Русия.