Оставил ли е Адолф Хитлер наследници? Преки не, но в САЩ живеят трима братя – Александър, Брайън и Луис. Хитлер е вуйчо на техния баща Уилям Патрик Хитлер. Самият той през 1939 г. се преселва в САЩ. В редиците на американския военноморски флот се бие срещу “кафявата чума”, и то с истинската си фамилия – Хитлер.

След края на Втората световна война Уилям Хитлер се оттегля със съпругата си на Лонг Айлънд. Не искал прокобата, тегнеща над фамилията, да се стовари и върху неговите синове. А и вуйчо му Адолф го ненавиждал, наричал го “отвратителен човек”.

Преди 20 години благодарение на книга на британеца Дейвид Гарднър става известно, че последните Хитлерови по мъжка линия са живи.

Те обаче отказват всякакви контакти, публично не проронват и дума за потеклото и живота си.

Сега журналистът от “Билд” Тимо Локошат успява да се свърже с най-тайнствените братя в света. Единствен най-големият Александър (68 г.) склонява на разговор.

И тримата далечни роднини на Хитлер живеят на Лонг Айлънд, недалеч от Ню Йорк. Александър живее в малка дървена къща, имотът на братята му Брайън и Луис е обграден с двуметров зид, а в градината се вее американският флаг.

Журналистът от “Билд” първо се отправя към къщата на Брайън и Луис. Звъни, отваря Брайън, който е най-малкият от тримата братя. Тимо Лакошат се представя, домакинът отговаря само “Сори!” и затръшва вратата. След секунди се включва автоматичната напоителна система. Журналистът незабавно напуска терена. Ясно му е, че в този дом мисията му е невъзможна.

Репортерът на "Билд" прави интервюто с Александър през мухарника.

Отправя се с автомобил към дома на най-големия брат Александър – на 45 минути в северна посока. Звъни, излиза Александър и смръщен заявява:

“Какво искате? Ние никога не говорим с репортери. Днес вече бяхте при братята ми.”

“Боях се, че ако веднага му кажа колко много въпроси имам относно семейната история, той ще затръшне вратата под носа ми. Ето защо му казах, че искам да чуя мнението му за политиката, която води Германия”, отбелязва в публикацията си Тимо Локошат.

68-годишният мъж прави крачка назад, спуска комарника и изрича:

“Задайте въпросите си.”

“Интервю с един Хитлер през комарник”, отбелязва журналистът и допълва, че който знае потеклото на събеседника му, ще намери известна външна прилика с Адолф Хитлер.

Александър Хитлер не крие симпатиите си към канцлерката Ангела Меркел, тъй като била умна и образована жена.

Попитан какво мисли за миграционната политика, която канцлерката води, Александър отбелязва, че “тя знае какво трябва да се прави”. И ако имал възможност, би гласувал за Меркел.

И то при положение, че той и двамата му братя са заклети републиканци, посочва журналистът.

А какво мисли Александър за Тръмп?

“Той определено не е сред моите фаворити. Това, което Тръмп говори, е напълно нормално. Но в повечето случаи...”

Александър не изрича докрай мисълта си и започва отново:

“Не ми харесва поведението му. И още – ненавиждам лъжците.”