Журналистката и депутатка от БСП Елена Йончева видимо се ядоса при гостуването си в сутрешния блок на bTV. 

След последните въпроси тя е хвърлила микрофона при напускането на студиото, разкри водещият Антон Хекимян. По време на разговора помоли да не бъде прекъсвана и повишаваше тон. На свой ред два-три пъти "засече" интервюиращия.

Оплака се, че не й се дава възможност да говори и критикува телевизията.

Хекимян опъна нервите й при въпроса дали има обща офшорна фирма с Цветан Василев, както твърди депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

"Осъдих Борисов, а сега Делян Добрев ме съди, защото съм била изнесла информация за “Кумгейт”, гневеше се Йончева. - Аз нямам офшорна фирма с Цветан Василев и никога не съм имала такава. Работила съм в ТВ 7 и единствените средства, с които съм боравила, са техниката, която се е поръчвала. Имам фирма с г-жа Блъскова. Тази фирма е купувала техника. Ще осъдя и Делян Добрев, и Цветан Цветанов, както осъдих Борисов за клевета. Всеки път, когато покажем далавера, аз съм заплашвана, че ще бъда съдена.”

"България беше очернена, но не нашата България, а тази на Бойко Борисов. Той каза, че не е чувал по-чудовищни неща, но сам ги създаде. Това разследване гради ниско доверие между институциите. Американското посолство и Брюксел предложиха помощта си. Ние имаме капацитета, имаме уникални криминалисти и професионалисти, но хората им нямат доверие”, рече Йончева.

"През 2006 г. бяхме на едно място по свобода на медиите с Франция, а сега се нареждаме някъде около Конго. Очернени сме. Призовахме в това разследване да се включат чужди органи. Доверието в институциите е много ниско и едно международно участие щеше само да допринесе. Аз нямам съмнение, че нямаме добри експерти, но погледнете социалните мрежи и масовото мнение по въпроса. В една нормална правова държава не е нужно да идват експерти", допълни депутатката.

"Аз ще ви кажа какво чудовищно нещо е прочел Борисов, коментира Йончева по повод начина, по който беше отразено в световни медии убийството на журналистката Виктория Маринова. - В американски медии пише, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики. Цитиран е докладът на Държавния департамент от миналата година. Липсва държавност. Това е чудовищното. България беше очернена след жестокото убийство на журналист.”

Тя заяви, че в това разследване трябвало да вземат участие чуждестранни криминалисти. Йончева отрече да е имало съревнование между президента Румен Радев и Корнелия Нинова. В демократична партия като БСП може да има различни мнения и спорове на висок тон, посочи тя. Точно обратното по думите й било в ГЕРБ, в която нямало различни мнения, а конгресите се провеждали като в Северна Корея.