54-годишен шофьор на училищен микробус е починал по време на движение, докато е превозвал деца след училище. Учениците не са пострадали. Инцидентът е станал вчера в кюстендилското село Слокощица, предаде "Дарик" - Кюстендил.

Най-вероятно става дума за инфаркт, но причините за смъртта ще установява аутопсията.

"При пристигането на колегите от дежурния екип, шофьорът е бил починал, но са го реанимирали с надеждата да го върнат към живота", каза директорът на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

Училищният микробус се е спрял в оградата на къща в село Слокощица, като по него няма значими материални щети.

Румен Костадинов, мъжът в чиято ограда е спрял микробусът, извежда децата, които са били в шок, от превозното средство и се опитва, заедно с негов съсед да окаже първа помощ на шофьора. Жена му подава сигнал на телефон 112 и на място пристигат 2 линейки и полицейски автомобил, но водачът почива на място.

По информация на Дарик, шофьорът е проявил истинско геройство в последните секунди от живота си, като е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за "да убие скоростта" на автобуса и да спаси децата. Той е пътувал след първата смяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влязъл в населеното място, от разклона при пътя за Ново село.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, назначени са експертизи, уведомен е дежурен прокурор, информират от полицията.