Партията на Валери Симеонов защити лидера си след скандала с неговото изказване за майките на деца с увреждания.

 Вицепремиерът обяви, че Законът за хората с увреждания "беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях".

Това изявления доведе до искания на оставката му.

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството, но не поиска оставката на коалиционния си партньор.

"НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза „уж“ се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели”, обявиха от партията.

От НФСБ допълват, че злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустима, и настояват тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма.

„Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България“, подчертават от НФСБ.