"Лудогорец" записа първа точка в група А на Лига Европа, което обаче едва ли радва българския шампион. В третия си мач "орлите" направиха 1:1 срещу АЕК (Ларнака) в Никозия, след като загубиха предишните два. 

Двубоят беше дебют като старши треньор на "орлите" за Антони Здравков, заменил на поста напусналия Пауло Аутуори.

Българският тим започна отлично и поведе с гол на Джоди Лукоки в 7-ата минута, а малко преди това попадение на Вандерсон не беше зачетено заради засада. "Лудогорец" можеше да вкара поне още веднъж преди почивката.

В 25-ата минута домакините получиха дузпа при грешка на извършилия ненужно нарушение вратар Ренан дос Сантос и Ларена изравни. След това "Лудогорец" можеше и да загуби.

В неочакван фаворит за първото място в квартета се превръща "Цюрих", който спечели с 3:2 срещу "Байер" (Леверкузен). Така швейцарският тим има 9 точки, "аспирините" са с 6, а "Лудогорец" и АЕК имат по една.

След две седмици домакинствата се обръщат - кипърците ще гостуват на "Лудогорец арена", а "Байер" приема "Цюрих". До края остават три кръга.

Тази вечер всичко можеше да приключи с различно настроение за българския отбор и поне такива бяха изгледите в началото на срещата. Тя започна с атаки и към двете врати, но "Лудогорец" нападаше по-опасно и по-удачно пресираше.

Тричковски застраши Ренан малко след 0:1, но в 12-ата минута Козмин Моци удари греда с глава. Малко след това "зелените" имаха още два шанса. 

В 25-ата Ренан направи 11-метров удар и бе наказан. След това в играта на нашия тим настъпи необясним спад и АЕК на свой ред показа, че не е случаен отбор - най-малкото играе в по-силно първенство от българското. Съставът от Ларнака дирижираше срещата и търсеше пълен обрат.

Това продължи след почивката - доста по-целенасочено и организирано. Последваха поне 3-4 отлични възможности за АЕК за 2:1 и епизодични акции на "орлите", които заложиха на контри, но не стигнаха до 100-процентови шансове.

Равенството е може би заслужен резултат, но лош и за двата отбора. А Антони Здравков го чака много работа, тъй като "Лудогорец" не прилича на себе си от последните години.