"Манчестър Сити" победи "Тотнъм" с 1:0 в последния мач от 10-ия кръг на Висшата английска лига. Двубоят на стадион "Уембли" в понеделник късно вечерта ще се запомни с лошия терен.

Около 24 часа по-рано на арената имаше мач по американския футбол от професионалната лига на САЩ (НФЛ). Бутоните на обувките в тази спорт са по-дълги, пък и валеше дъжд - така игрището се разкаля и нямаше как да бъде възстановено до следващата вечер.

След срещата и двата отбора се оплакаха от състоянието на тревата, особено - треньорът на "гражданите" Пеп Гуардиола.

"Манчестър Сити" започна мача доста по-добре. В 6-ата минута Рияд Марез вкара гол, който се оказа победен. Халфът посвети попадението на загиналия в катастрофа с хеликоптер бос на "Лестър" Вичай Сриваданапраба, тъй като до скоро играеше за "лисиците".

Мачът започна с минута мълчание в памет на тайландеца, а светлините на "Уембли" грееха в синия цвят на "Лестър".

В началото на срещата не личеше, че разораният на много места терен пречи на техничния тим на "Сити". В 29-ата минута Марез удари греда. "Тотнъм" също имаше голови положения. При най-чистото от тях Хари Кейн пропусна от чиста позиция. Добри възможности имаха също Ерик Ламела и Тоби Алдервайрелд.

След почивката контрите на "гостите" станаха много опасни и рано можеха да предрешат мача. Рахим Стърлинг и Серхио Агуеро се разминаха с гола. Постепенно "Тотнъм" натисна, а Гуардиола замени Агуеро, така остротата в атаките на "небесносините" бе притъпена. Малко преди края влезлият като смяна за "Тотнъм" Деле Али отне топката от Марез, проби и подаде на непокрития Ламела, който обаче шутира над напречната греда.

Така "Сити" спечели, а "Тотнъм" изтърва поне точка. Манчестърци се върнаха на първото място с 26 точки и по-добра голова разлика от "Ливърпул", който има същия актив. Трети е "Челси" с 24 т., "Арсенал" има 22, а "Тотнъм" - 21.

"Шпорите" продължават да играят на "Уембли", тъй като стоителството на новия им стадион в Северен Лондон се забави. Преди дни бе обявено, че тимът няма да влезе в модерния си и много скъп дом преди Нова година - най-рано.