За трети път в рамките на няколко дни на зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов му се наложи да отговаря задочно на заявката на ДПС, че страната има нужда от предсрочни избори, последвани от правителство на националното съгласие и че Движението ще предприеме действия за това. Очаква се ДПС да спре да крепи кворума в Народното събрание (НС) както на практика прави от първия звънец на сегашния парламент - нищо че формално се води в опозиция.

"Страната ни не се нуждае от предсрочни избори. Няма и заявена широка обществена подкрепа към някаква алтернатива", коментира пред журналисти в Пещера Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Той визира призива на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ всички националноотговорни партии да се обединят около управленски приоритети.

След което Цветанов мина в контраатака чрез проектобюджета за следващата година, определян като един от най-щедрите бюджети от близкото минало.

"Когато някой иска да провокира криза, това означава, че той не иска да реши проблемите на хората, а да ги отложи във времето. Ние правим точно обратното. Искаме стабилна държава и фактът, че държавата ще похарчи с 5 млрд. лв. повече в сравнение с тази година и то без да се увеличи дефицитът, говори именно за стабилност, добре работеща икономика и отлична събираемост на приходите", смята Цветанов.

В бюджета за изборната 2019 година 490 млн. лв. ще бъдат отделени за здравеопазване, 500 млн. лв. за образование и увеличение на учителските възнаграждения. "Икономическият растеж е висок и ще запази тази своя тенденция, а БВП ще бъде 116 млрд. лв.", изброи председателят на ПГ на ГЕРБ. 

"Това означава, че има изпълнение на 100% на управленската ни програма", обобщи Цветанов.

И подчерта, че нямало криза в управлението, защото "няма нито едно концептуално различие с "Обединени патриоти" по управленската програма и тя се изпълнява отлично".

От пресцентъра на ГЕРБ подчертават и че след днешната среща на зам.-председателя на ГЕРБ с общински съветници от различни политически сили в местния парламент на Пещера всички са споделили, че искат държавата да е стабилна и да може да помага за развитието на българските общини и те да се възползват от европейската солидарност.