Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция Евксиноград министър-председателите на Гърция и Румъния - Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич, които ще участват в Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, съобщиха от правитествената информационна служба.

Като домакин на събитието българският премиер благодари на колегите си за сериозния ангажимент към този превърнал се вече в традиционен формат, чието начало беше поставено отново във Варна през октомври 2017 г. Според министър-председателя Борисов фактът, че това е втората среща за изминалите шест месеца, е доказателство за продуктивността на този формат, който допринася за задълбочаването на регионалното сътрудничество и за развитие на добросъседските отношения, пишат още от МС.

"Нашите четири страни споделят общи отговорности за укрепването на сигурността, икономическото развитие и свързаността на региона", подчерта българският премиер пред колегите си преди началото на четиристранната среща.

Премиерът Борисов изрази увереност, че днес разговорите по проектите от общ интерес ще продължат, така, че в оптимални срокове да се реализират постигнатите договорености, с цел обезпечаване на свързаността, сигурността и стабилността в региона на Югоизточна Европа.

Ето и кадри от събитието:

 

Горният визионерски "тренд" е здраво застъпен в снимките.

 

Според министър-председателя присъствието на израелския премиер Бенямин Нетаняху също ще бъде в интерес на ползотворния многостранен диалог.

В профила си във фейсбук министър-председателят написа:

Започва традиционната Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Фактът, че това е втората среща за изминалите шест месеца, е доказателство за продуктивността на този формат, който допринася за задълбочаването на регионалното сътрудничество и за развитие на добросъседските отношения.