Първото пътуване на омбудсмана Мая Манолова с обществения транспорт ще е утре - 5 ноември. Това съобщиха от институцията, след като миналата седмица стана ясно, че властта предлага от закона да отпадне правото на обществения защитник да ползва кола и шофьор от Националната служба "Охрана". Финансовият министър Владислав Горанов дори заяви, че автомобилът се ползвал като скъпо такси. 

Манолова отговори, че не е привързана към НСО. Работата ѝ обаче предполагала доста пътувания, а за срещите си в страната трябвало да е навреме. Тя обяви, че ще започне да ползва обществения транспорт. Който ще превърне и в приемна, в която хората ще споделят проблемите си. 

"Утре, 5 ноември 2018 г., в 9.00 часа от Централна автогара - София с автобуса за гр. Бургас от сектор 25, омбудсманът Мая Манолова ще отпътува за гр. Стара Загора, където ще участва в официалната церемония по обявяване избора на Млад омбудсман в Града на липите", гласи съобщението от пресцентъра на Манолова. 

Според разписанието на автобуса защитничката се очаква да пристигне в Стара Загора около 11,15 часа. Час по-късно започва церемонията, в която ще участва. Тя е организирана от обществения посредник на Стара Загора Надежда Чакърова - Николова. Ще участват още кметът на Стара Загора Живко Тодоров и представители на местните институции, младежки организации, граждани. 

Пак тази седмица Манолова вече обяви, че ще направи приемна във влака за Варна. Целта е да уплътни часовете за пътя с възможност хората да си споделят проблемите. В сайта на институцията е даден и телефонен номер, на който желаещите да участват в приемната, могат да се запишат.