Демонстрация на обединеност направиха днес от малката управляваща коалиция на НСФБ, "Атака" и ВМРО. Вместо в парламента парламентарната група на "Обединени патриоти" изненадващо реши да се събере в сградата на Министерския съвет. Бе обявено, че изявления за медиите няма да се правят, което, разбира се, предизвика интереса на същите предвид факта, че коалиционните съвети и съвещанията на ПГ на "патриотите" обикновено са съпътствани с взаимни нападки и искания за оставки, а случвало се е - и с леки физически сблъсъци.

В навечерието на приемането на държавния бюджет за 2019 година, както и на фона на арестите в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) - в която кадрува вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и е в ресора на другия вицепремиер "патриот" - Валери Симеонов, ОП демонстрира не само сплотеност, но и култура и усет за естетиката. Или поне така се разбра от председателя на парламентарната й група Волен Сидеров, който не се сдържа да коментира къде искрено, къде с ирония тайната среща.

"Просто имахме заседание на "Обединени патриоти". Решихме да е в Министерския съвет, защото обстановката е по-тържествена", започна Сидеров.

И изброи в какво се състои тържествеността в обстановката на "Дондуков" 1:

"Доведох колегите тук, защото има много интересни творби на Димитър Годжанов и на Никола Танев. Да видят, че в тази сграда има много добри картини, да видят малко изкуство."

Иначе диалогът в коалицията вървял. 

"Всичко е наред, няма предпоставки за напрежение засега", даде заявка лидерът на "Атака".