Президентът казва, че трябва да си купим скъпи нови самолети, но не и нови коли. С тези думи финансовият министър Владислав Горанов коментира ветото на държавния глава Румен Радев върху закона, вдигащ данъка върху старите коли.

"Не мога да се съглася с мотивите му, че бедността е фактор на управлението. Бедността е фактор на личното отношение", отбеляза министърът. "Той смята, че бедният човек има право да не се грижи за своя живот, да не е солидарен, и да не се грижи за общите блага."

Финансовият министър подчерта, че държавата не може да влияе на цената на суровия петрол, не може и да направи акцизите по-ниски, "дори и да искаме". 

Но отбеляза, че за да няма недоволство, е нужно повече прозрачност, и че е обсъждал с премиера Бойко Борисов малка промяна, която ще помогне за това.

"Смятам да предложа изменения, елементарни на пръв поглед, които ще допринесат за по-голяма прозрачност - да задължим всеки търговец на горива да посочва търговската надценка в касовата бележка на всеки купувач на бензиностанция - колко е за държавата и колко - за търговеца."

И отбеляза, че Радев е прав, че не е длъжен да се среща с депутати и министри по повод ветото - но "това щеше да му увеличи знанията".