Слави Трифонов е "принудил" премиера Бойко Борисов да признае, че трябва да има 1 лев субсидия за партиите. И е предизвикал няколко разследвания от главния прокурор Сотир Цацаров в последващо интервю. Тази теза застъпва сценаристът на "Шоуто..." Тошко Йорданов във Фейсбук.

Любопитно е, че Йорданов пише през профила на самия Трифонов в социалната мрежа. Причината - нямал собствен и въпреки възраженията на работодателя си, "го изнудих да ми даде тази трибуна".

"След интервюто на Слави с Бойко Борисов се изля егати словесният водопад. Голяма част от журналистите се впуснаха да споделят разочарованията си от това какво очаквали, пък то какво станало. Като им чете човек писанията, излиза че Слави е трябвало да пребие Борисов с права лопата", пише възмутен Йорданов.

И започва дълга и поименна атака срещу отделни имена в българските медии като Светослав Иванов, Соня Колтуклиева, Любомир Огнянов, Валерия Велева... Възмущава се и от карикатуриста Христо Комарницки с думите:

"При кого дойде да ревеш от Делян Пеевски, господин Комарницки? Къде намери национален ефир, без цензура - да кажеш каквото мислиш?"

Според Йорданов, Трифонов е постигнал много повече от журналистите само с последните си две интервюта - с премиера и главния прокурор.

"При Слави Бойко прие да предложи 1 лев субсидия за партиите в бюджета. Ако го направи, де, но това водещият го принуди."

Йорданов видно е пропуснал факта, че бюджетът за догодина мина на второ четене вчера в комисия със старата субсидия от 11 лева на глас.

"Кой от вас е предизвикал няколко разследвания на Главния Прокурор (правописът е оригинален, б.р.) само от едно интервю?", пита още той. "Вие, дето ревете, кой от вас е задал какъвто и да е било остър въпрос в очите на Бойко Борисов или Цацаров и от това да е последвало нещо?"

И изброява минали постижения на работодателя си - че е обиждал свободно Борисов в ефир, че е свалил Жан Виденов, че се е опъвал на Иван Костов, и че винаги е бил "явна опозиция на ГЕРБ".

"И още нещо - ако ви е страх, че Слави може да обърне статуквото в държавата с хастара нагоре… има защо", обобщава Йорданов.

Ето и пълния текст на Тошко Йорданов: