Повече от 50 хиляди души се стекоха на последната тренировка на "Бока Хуниорс" преди реванша на финала на "Копа Либертадорес" срещу вечния съперник "Ривър Плейт".

В първия двубой двата най-големи аржентински клуба завършиха 2:2. Реваншът в събота от 22 часа наше време е на стадиона на "Ривър". Головете на чужд терен не важат, така при ново равенство ще има продължения и евентуално дузпи.

Двубоят между "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" е наричан Суперкласико и смятан за един от най-ожесточените в клубния футбол. Някои дори го поставят под №1. Грандовете за първи път спорят за титлата на турнира, аналог за Латинска Америка на Шампионската лига.

"Бока Хуниорс" отвори стадиони си, известен като "Ла Бонбонера", и арената се напълни. Капацитетът е 49 хиляди седящи места. Според някои източници са се стекли към 60 000 зрители. Със сигурност са над 50 000, като се имат предвид препълнените трибуни.

Така "генуезците" отговориха на феновете на "Ривър Плейт", изпратен от хиляди фенове на своя стадион "Ел Монументал" преди две седмици.

Зрител влезе на терена и смути една от звездите на "Бока" - Карлос Тевес.

В Аржентина фенове на гостуващия отбор не се допускат на стадиона на домакина. Така утре на арената на "милионерите" ще има над 60 хиляди техни запалянковци.

Няма да влязат почитатели на "Бока", независимо от призивите на президента на страната Маурисио Макри, бивш бос на "Хуниорс".