"Не знам защо. Няма нищо по-нормално от това да се знае кой какво притежава."

Това отговори депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов на въпроса защо е имало критики към промените в Закона за медиите на Делян Пеевски и ДПС. Той коментира темата от тежестта на поста си на председател на парламентарната медийна и културна комисия в "Още от деня" по БНТ тази вечер.

Водещият на предаването Емил Кошлуков неколкократно го попита защо внесеният от собственика на медии законопроект е критикуван, но не получи отговор. Не бе споменато и името на Пеевски - от интервюиращ и интервюиран.

Двамата обсъдиха медиите на Иво Прокопиев и изследване, финансирано от "Америка за България".

"Те са толкова сладки. Като една секта. Красиви, умни. Това е машина за политически натиск", заяви Рашидов. "Навсякъде медии се правят, за да носят пари. А в България медии се правят, за да бъда финансирани."

По негови думи медиите, които критикуват кабинета, разделят обществото с пари от чужбина. Депутатът се възмути и за невъзможността си да съди медии, които се "подиграват с личността".

"Няма на кой, нямаме такъв закон. Трябва да се направи такъв закон", каза той, въпреки факта, че медии могат да бъдат съдени и това се случва постоянно.

Рашидов коментира и участието на премиера при Слави Трифонов лаконично, но остро:

"Липсваше ми песента "Няма такава държава", за да е завършено шоуто. Падението е всенародно."

Предаването след това се насочи към изкуството, но бившият културен министър и известен скулптор не пропусна да се възмути от "културолозите-соросоиди", а Кошлуков направи забележка, че в "Още от деня" се канят всякакви хора.