Семейството на Михаел Шумахер разпространи чрез социалните мрежи обръщение, адресирано до феновете на 7-кратния световен шампион във Формула 1.

Утре, 3 януари, бившият пилот навършва 50 години. В последните дни на 2013 г. той падна със ски извън писта във френския зимен курорт Мирабел, като удари главата си и претърпя няколко операции. През пролетта на 2014-а Шуми излезе от кома и оттогава е в дома си край Лозана.

За състоянието му се знае твърде малко, семейството му пази тайна и допуска много малко хора до имението. В откритото писмо съпругата Корина и семейството й припомнят това и молят почитателите на Шумахер да разберат, че уединението и запазването на личния живот е нещо, на което самият Михаел винаги е държал.

"Много сме щастливи да празнуваме утре 50-ият рожден ден на Михаел заедно с вас. Дълбоко от нашите сърца ви благодарим, че празнуваме заедно", така започва съобщението.

След това в писмото е написано, че утре ще бъде разпространен виртуален музей на Михаел Шумахер - специално приложение, което ще излезе от името на фондацията "Продължавай да се бориш", създадена малко след ски инцидента в подкрепа на звездата.

Приложението е подарък за феновете и за Михаел, за когото се грижи цял екип рехабилитатори и медици, а част от къщата край езерото Леман беше пригодена за тази цел.

"Можете да бъдете сигурни, че той е във възможно най-добрите ръце и че ние правим всичко, което е по човешките възможости, за да му помагаме", пишат Корина, нейната дъщеря Джина-Мария (21 г.) и синът Мик (19 г.), който върви по стъпките на своя баща и тази година ще кара във Формула 2.

Писмото завършва с благодарности за подкрепата през миналата година и пожелание за честита 2019 г.