Партия "Възраждане" започва новата година с кампания в подкрепа на "традиционното българско семейство". Нещо като реплика на кампанията за толерантност с билбордовете, представяща хомосексуални двойки и надпис "Няма страшно. Това е просто любов". Тя предизвика реакции - основно в социалните мрежи, имаше протести във Варна, където билбордове бяха заляти, а в Бургас бяха свалени.

Кампанията на партия "Възраждане".
 
Сега от "Възраждане" са решили да бранят застрашеното според тях "нормално" българско семейство. Това е нова инициатива на партията, оглавявана от Костадин Костадинов. Той стана известен през последните дни на 2018 г. с материала си, в който се казваше: "По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма." Гневният патос на автора беше предизвикан от споровете около поставяненото на подарена от Москва елха в центъра на София. Обидните обобщения на Костадинов бяха споделени и цитирани на официалния сайт на руското посолство в България.
 
 
След като заклейми "жълтопаветните олигофрени", Костадинов се впусна в битка за семейни ценности. На билбордовете на партия "Възраждане" се вижда семейство с три деца и надписът "Няма страшно. Това е едно нормално семейство". Като изрично се упоменава, че начинанието не е финансирано от Европейския съюз. Кампанията включва четири билборда – два в София и два на АМ „Тракия“, близо до Пловдив. И е част от, както обещават организаторите, поредица от събития "Възраждане на семейните ценности", която се провеждала за трета поредна година.
 
От кого и от какво защитават Костадинов и партия "Възраждане" традиционното българско семейство, попитаха анализатори.
 
"Смисълът на една кампания за равни права е да постигне тези равни права за хората, които в момента ги нямат.  В България традиционните семейства имат всички възможни права и не са застрашени от нищо", написа във фейсбук журналистката Мария Спирова.
 
Според нея "кампания за правата на традиционното семейство е също толкова необходима, колкото и кампания за правото на слънцето да изгрява.
Да се настоява с нотка на истеричност, че традиционното семейство е жертва на каквато и да е заплаха, особено от обезправени групи като хората с хомосексуална ориентация, просто не отговаря на реалността. В България гей хората нямат власт и права върху собствения си живот, камо ли пък върху нечий друг", добави тя.
"Контрапротест знам какво е. И протестно хоро знам какво е - през миналата година пред Народния театър срещу Истанбулската конвенция. А това тук е нещо като контракампания, както разбирам. :-)
И се опитвам да разбера освен контрата има ли нещо друго в нея", пише Диана Попова.
"Всеки тоталитарист иска да определя кое е нормалното в човешкия живот и да посочи ненормалното, което да осъжда. По времето на социализма нормално беше семейството да има мама, татко и деца. Ако нямаше деца, го натоварваха с ерегенски данък. Размерът на данъка указваше кога е нормално да се родят децата - за хората между 20-30 години беше 5% от доходите, за тези между 30 и 35 години - 10%, на останалите до 50 г. - 15%. Нормално беше през първите три години след брака да имаш деца - тези години се освобождаваха от данък. Ненормално беше да има разводи - само клюката да пусне, че имаш извънбрачна връзка, и партийният секретар или профсъюзният председател тръгваха да раздават правосъдие. Ако не се вразумят прелюбодейците, нормално беше да получат критика пред трудовия колектив, където работят.
 
Ненормално беше да се омъжиш или ожениш втори път даже партньорът ти да е починал - как така ще го забравиш, любовта и партията са единствени. Ненормално за едно дете беше да нямаш баща или да нямаш майка даже ако е починала и това беше основание за тормоз в училище и обясняваше всяко престъпване на реда - "израснал без баща/майчина ласка". Имаше нормална любов - хетеросексуална и само в семейството, и ненормална - да кръшкаш с чужд мъж или жена.
 
Еднополовата беше само ненормална - беше престъпление. Има ли нещо, дето е ненормално в обикновените хора, е добре, защото отвлича вниманието от ненормалното в управлението. Мога да пиша и за нормалната любов при националсоциализма, ама тя май не се е различавала много от нормалната при социализма. Изобщо като чуете някой да определя какво е нормално в човешките отношения, вгледайте се в ръцете му - те или държат сопа, или са във вашите джобове", отбеляза Тома Белев.
 
"Жената, разбира се, трябва да е забулена. И непразна. Печката й да пуши, дървата да са мокри. А мъжът да е в хоремага. Това е традиционно и православно", реагира Евгений Дайнов.
Красимира Обретенова, журналистка и едно от лицата на борбата на майките на деца с увреждания, зададе поредица от въпроси за контрабилбордовете:
 
"Някой вдигна ли се на бунт за сваляне на билбордите с "традиционното българско семейство", или...? Само да запитам - вдовците и разведените към нетрадиционния вид семейство ли спадат? И какъв вид са по-точно? А семействата без брак? А тези с едно, или само две деца, или без? А с 5-6? А с по няколко брака? А осиновителите? И по силата на какъв проект и по какви нормативни разрешения и с каква цел са поставени тези билбордове? Изобщо ненормалността традиционна ли взе да става, или само ми се струва?", написа тя във фейсбук.
 
Няколко дни след обявяването на контракампанията Костадин Костадинов се оплака в блога си от негативните реакции (по думите му "вълна от неистова омраза сред „борците“ за „равните права“ на „различните“ в социалните мрежи), като обяви, че "фейсбук неусетно се превръща в гейбук".
 
"Да питам – кога фейсбук се превърна в хомосексуална общност и откога хомосексуалистите се превърнаха в по-големи фашисти и от Хитлер и Мусолини, взети заедно? Да не би да сме изтървали някоя световна хомореволюция? Кой точно реши, че ненормалното е нормално, а нормалното трябва да се забранява и преследва? И кога точно фейсбук стана гейбук?", продължи той с нагледна демонстрация на толерантността си.
 
 
Вълната от защитници на "традиционното българско семейство" се разраства, инициативите - също. От ДНК с основател и председател тв водещият Андрей Арнаудов от известно време практикуват масови кръщенета под мотото "Направи го за България". Водеща кауза на движението "в защитата на националните интереси на България е противодействието на постепенното изчезване на българското ДНК".