Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев няма да е шеф в "Левски", стана ясно по-рано днес. Бившият журналист, считан за най-подготвения човек в родния футбол, от гледна точка на образование в чужбина, контакти в международни институции и знания, преговаряше със собственика на "сините" Спас Русев още от миналата година.

В края на 2018-а бизнесменът дори заяви открито, че Колев със сигурност започва на "Герена" този месец. На него се разчита да реорганизира клуба, да направи реформи и да го изведе по нов път. Ще има цялата оперативна власт. Ето че това не се случи - международникът остава в БФС, а в любимия му отбор реално нищо не се променя.

Павел Колев беше гост в Sportal.bg, където разказа защо не е станал "трансферът".

“За да разкажа какво се случи, ще ни трябва серия от предавания, минисериал. Имахме разговори с г-н Русев още през август да заема поста заместник-изпълнителен директор на "Левски". Преговори се водят, когато има различни мнения. Разговорите продължиха толкова дълго, защото имах ангажименти към БФС и нямаше как да напусна преди януари, и второ - да имам гаранции за това, което смятам за необходимо клуб като "Левски" да върви напред и да се развива, рече Колев. - Изтече информация за моето официално “назначение”. Такова нямаше, защото не съм напускал футболния съюз."

"Защо не се стигна до него? Защото не успяхме да намерим допирни точки за развитието на "Левски" през следващите години. Не е ставало въпрос за финансови условия и не съм поставял условия за персонални промени, защото не ми е това работата, докато не съм в клуба. Голямото разминаване бе за дългосрочното развитие на клуба. Такива гаранции не получих. С това тази тема приключи.  Вчера се изненадах, защото докато провеждах оперативка с колегите за квалификациите за Евро 2020, изведнъж се появява информация, че започвам работа в "Левски" от утре. Тотална небивалица. Но не мога да виня никой, защото се създаде вакуум", допълни той.

"Истината е проста. Разговори имаше. Това е абсолютно нормално. Никакъв конфликт на интереси не е имало. Разговорите винаги са били изключително коректни. Не е имало напрежение или извиване на ръце от едната или другата страна. Единствено продължиха твърде дълго. За да приключи тази сага, реших да ги прекратя”, обобщи бившето пресаташе на БФС пред Sportal.