Мик Шумахер, синът на Михаел Шумахер, се присъединява към академията на "Ферари" и ще бъде тест пилот на тима, информира Би Би Си, като се позовава на източници, близки до "скудерията".

19-годишният състезател този сезон ще кара във Формула 2 за водещия отбор "Према", след като през миналата година взе титлата във Формула 3. Според Би Би Си през 2019-а той ще направи два теста за "Ферари" Ф1. И ще се обучава.

"Ферари" не коментира новината, нито пък Сабине Кем, говорителката на семейство Шумахер. Пет от седемте титли на Шуми във Ф1 са за "кончетата".

За привличане на Мик в академията се заговори още през миналата есен. Той бе поканен за тестове след края на сезона в Абу Даби. Твърди се, че специалистите в тима там са се уверили в качествата му и ангажиментът сега е пред официализиране.

Не малко известни пилоти са преминали през академията в Маранело. Сред тях е Шарл Леклер, който през миналата година бе привлечен обратно във "Ферари" и през идния сезон ще кара редом до Себастиан Фетел - на мястото на Кими Райконен.

Новото попълнение на "Заубер" Антонио Джованаци също е кадър на "конюшнята". Разбира се, достигането до Формула 2 и обучение с червените болиди не са гаранция за попадане във Формула 1 и кариера там, но всички казват, че Мик има потенциал, за да върви по стъпките на своя баща.

Тийнейджърът казва, че негов идол е татко му, който по-рано този месец навърши 50 години. Михаел се възстановява в дома си край Лозана от тежко падане със ски в края на 2013-а, а за реалното му състояние се знае твърде малко.

Тест пилот в симулатора на "Ферари" тази година ще бъде Паскал Верлайн, който караше за "Минор" и "Заубер", а доскоро беше в "Мерцедес". Той заменя руснака Дани Квят, завърнал се във Ф1 в "Торо Росо".