Досегашният зам.-изпълнителен директор на БФС Павел Колев все пак получава оперативната власт в "Левски", личи от съобщение на клуба на официалния сайт.

Колев е назначен за изпълнителен директор и шеф на управителния съвет, останалите членове в който са Ели Шопова и Найден Димитров. 

Ето съобщението на "Левски":

"Промени в Управителния съвет на ПФК Левски

Уважаеми привърженици,

На заседание на Надзорния съвет на ПФК Левсеки от 17.01.2019 година бе взето решение за свикване на редовно общо събрание на дружеството на 06.03.2019 година.

На заседание на Надзорния съвет на ПФК Левски от 18.01.2019 година бе взето решение да бъде освободен настоящия управителен съвет на клуба.

Избран е нов управителен съвет в състав:

Павел Николов Колев

Ели Спасова Шопова

Найден Кирилов Димитров

Новият управителен съвет на клуба определи за изпълнителен директор Павел Николов Колев.

 От ръководството на ПФК Левски"

Точно преди седмица Павел Колев заяви, че е отказал на "Левски" и пред "Дарик радио" направи следното изявление: 

„Липсата на гаранции за дългосрочност на проекта и за правомощия, така че да приложа всичко, което съм научил от големите европейски клубове, ме принудиха да взема това решение… Трябва да се мисли стратегически и да се мисли няколко хода напред. Под няколко хода напред имам предвид няколко години. На думи всички стоеше така, но аз настоявах тези думи да бъдат написани, за да имам гаранция, че стъпвайки в длъжност ще имам всички пълномощия да наложа всички тези практики на управления. Моята задача беше да направя така, че клубът да започне да работи като печеливш или поне не губещ бизнес. Това няма как да стане бързо… Освен това не мога да свърша всичко сам. Оттам стана ясно, че няма как да се получат нещата.” 

Явно в последните дни са настъпили промени. Твърди се, че те са свързани с новата власт, която се очаква да влезе на "Герена" тази година.