Втора авария спря парното и топлата вода на жителите на столичния център, става ясно от сайта на "Топлофикация София" ЕАД

"Спукали са се стари тръби. Повредата ще бъде отстранена утре", казаха пред Клуб Z от аварийната служба на дружеството.

Според информацията без топлоподаване са гражданите, които живеят в кв. "Подуяне" и в рамките на ул. “Лисец”  № 6-8, 7, 92 и ул. “Оборище” № 86, 88-90, 119. Парно и топла вода няма и в Целодневна детска градина 151.

Нова авария на "Топлофикация София" остави без парно и жителите на столичния център.

Заради друга авария от сутринта без топлоподаване са два от южните квартали на София - "Лозенец" и "Хладилника". Повредата остави без парно и топла вода Университетска болница "Лозенец", американското посолство и Факултета по информатика и математика на Софийския университет.

Тази авария е много по-голяма, планирано е да бъде отстранена чак след 48 часа, което означава най-рано във вторник сутринта, макар от "Топлофикация София" да твърдят, че ще опитат да се справят по-бързо.

Проблемът с липсата на парно и в трите столични квартала се засилва от факта, че през нощта се очаква застудяване, като в понеделник температурите ще са по-ниски от тези през уикенда, а в София ще паднат и под нулата. В нощта срещу вторник пък се очакват валежи от сняг.