Валери Божинов използва една от фразите на Васил Левски по време на представянето си пред журналисти в "синия" клуб. 

"Дела трябват, а не думи. Неслучайно това нещо е казано и тук на "Герена" го пише навсякъде", заяви Божинов.

По този начин той искаше да подчертае "приземяването" в "Левски" по отношение на определянето на цели. Тон за това даде друго ново попълнение - юношата на "сините" Живко Миланов. Защитникът призова да се спре с гръмките фрази от типа "Ние сме "Левски", да се гледа реалистично и "мач за мач", пък накрая да се види кой как се е класирал.

"Все пак сме на десет точки от "Лудогорец". Не е невъзможно да ги стопим, имаме преки двубои, но трябва да сме реалисти. Разликата в сравнение с предишния ми период е огромна. Тогава при всяко равенство на "Герена", после трудно си стигах до колата си. Ако не станехме шампиони, ставаше страшно. Не съм се върнал в "Левски", за да се харесам на някого", заяви Миланов.

Живко Миланов (в средата) и Валери Божинов (вдясно). 

"Да сме живи и здрави - това си пожелавам. Да тренираме здраво, така че треньорът да не знае кой да пусне. Живко Миланов каза и за мен. Няма да му противореча, все пак той е по-възрастен", рече пък през смях Божинов.

На брифинга обстановката беше ведра. Новият старши треньор Георги Дерменджиев увери няколко пъти, че в "Левски" стартира различен проект, "новите собственици" скоро ще поемат клуба и официално, всичко вече е спокойно и т. н., и т. н. Също така - до края на седмицата, когато се подновява първенството, ще бъдат изплатени дължимите заплати на футболистите.

Николай Михайлов

Треньорът, играл два пъти с "Лудогорец" в Шампионската лига, разкри, че официално още не е в "Левски", тъй като няма договор. Той добави, че няма притеснения в това отношение и също призова за реализъм и време. А бъдещето му в клуба ще зависи и от резултатите. Иска да върне ДНК-то на клуба. Но за титлата се изисква време. Призова запалянковците за търпение.

Георги Дерменджиев.

Независимо дали са българи или чужденци, играчите на "Левски" трябва да представляват клуба и да се раздават на терена, обяви Дерменджиев, подкрепен и от Божинов.

Представен беше и доскорошният халф на "Берое" Мартин Райнов. За разлика от него, Валери Божинов и Живко Миланов и преди са носили синия екип, а защитникът е ставал и шампион. Райнов опроверга казаното от вече бившия клубен скаут Кирил Вангелов, че през лятото е поискал от "Левски" пари като за френската Лига 1. 

По-късно днес от "Герена" официално съобщиха, че прословутият сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" ще носи името на компанията Strabag. Австрийците и "Левски" и досега си партнираха, а по този начин разширяват сътрудничеството си.

Трибуната е воденичен камък за клуба - за построяването ѝ бе взет кредит от предишния бос Иво Тонев. Тя остана и без козирка, заради което върви фолклор сред феновете на другите отбори.