"Байерн" (Мюнхен) се докопа до 0:0 срещу "Ливърпул" на "Анфийлд" в първи осминафинал на Шампионската лига. Английският тим изпусна противника си и определено има за какво да съжалява, но шансовете му остават големи за реванша на "Алианц Арена".

Другият осминафинал, игран днес - между "Олимпик" (Лион) и "Барселона", също завърши 0:0 и това е по-скоро изненада.

В сряда първите осминафинали приключват с последните две срещи: "Атлетико" (Мадрид) - "Ювентус" и "Шалке 04" - "Манчестър Сити".

В дома на "Ливърпул" два от най-големите отбори в света изиграха вълнуващо първо полувреме, в което и гостите можеха да открият резултата, при това не само в една ситуация.

Пред Мануел Нойер не успяха да реализират Мохамед Салах, Садио Мане (в няколко ситуации), Жоел Матип... Кингсли Коман и Сарж Гнабри пък обстралваха вратата на "Ливърпул", пред която веднъж се стигна и до страхотно разбъркване, при което домакините оцеляха.

Колкото повече минаваше времето, толкова повече "Ливърпул" затягаше примката. "Байерн" оцеля. 

След почивката баварците демонстрираха отлична защита, която се справи с набезите на Салах и компания. Мюнхенци почти забравиха да атакуват, Гнабри пробва далечни удари. Малко преди края Мане отново имаше шанс, но Нойер този път не му позволи да се разпише.

"Олимпик" (Лион) игра храбро срещу "Барселона". И направи визитата на каталунците трудна. В 9-ата минута Мартен Терие удари греда.

Барса създаде повече положения, особено след почивката, но мерникът на Лео Меси и Луис Суарес този бе беше неточен. Френският тим също не пропускаше да атакува. Този резултат е справедлив.

И двата реванша са на 13 март.