Партия "Воля" с лидер Веселин Марешки ще получи офис в София в сградата на ул. "Раковски" 134. Това става ясно от днешно решение на правителството. Допреди няколко години това бе сградата, в която се помещаваше само и единствено СДС. При управлението на ОДС с премиер Иван Костов именно тук се вземаха най-важните политически решения. Наскоро обаче в нея се нанесе и НФСБ с лидер Валери Симеонов.

Съгласно решението правителството предоставя на политическа партия "Воля" под наем част от имот - частна държавна собственост, за административните нужди на централното й ръководство. Частта от имот се намира на ул. "Георги С. Раковски" № 134 и представлява реална част от административна и делова сграда, включваща втори етаж със застроена площ от 285,53 кв. м и седми терасовиден (шести надпартерен) етаж със застроена площ от 176,96 кв. м.

Така ще се осигурят необходимите помещения за административните нужди на централното ръководство на "Воля", става ясно от мотивите на правителството.

След краха на СДС на последните парламентарни избори партията може да използва само няколко помещения в сградата. Според Закона за политическите партии право на държавни помещения имат формациите, получили над 1% на парламентарни избори, ако са се явявали самостоятелно, и над 4%, ако са били в коалиция.